Biografie


Van supermarkt naar muziek

Van jongs af aan leeft er in Fanuel al muziek. Zijn opa leerde hem al op zijn 8e keyboard spelen. Zijn oudere broer Esli was zijn grote voorbeeld. Hij trad veel op, componeerde zelf muziek, en dat wou Fanuel ook. Op zijn 12e nam Fanuel het initiatief en nam bij opa in de studio zijn eerste liedjes op. Daar is de muzikale carrière allemaal begonnen.

 

Als jonge man wist Fanuel nog niet echt wat hij naar zijn schoolperiode wou gaan doen. Dus heeft hij ervoor gekozen om eerst een tijd te gaan werken in de supermarkt. Op 18e jarige leeftijd was hij al leidinggevende over een grote groep medewerkers. Dit heeft hij tot z'n 24e leeftijd gedaan, tot hij het besluit nam om toch zijn hart te volgen en voor de muziek te kiezen. 

 

2016 is het Jaar geworden waarin Fanuel koos om voor zichzelf te gaan werken als muzikant. Samen met diverse formaties treed hij op en speelt hij veel covers. Maar ook daarin zit niet de uitdaging. Fanuel ontmoette tekstschrijver Minke Maat en samen met haar is hij hele nieuwe nummers gaan componeren. Hieruit is het project 'Het is Overal' ontstaan, Poezië op muziek. De liefde die Fanuel voelt voor de teksten van Minke, is waanzinnig. 'De woorden van Minke geven mij continu nieuwe inspiratie. Ik heb ook nooit lang nodig voordat ik een idee heb. Samen werken we het dan ook verder uit, zodat het in melodie klopt en de tekst ook nog de diepgang heeft waar Minke altijd naar opzoek is. Samen maken we echt de prachtigste songs.' 'Dat ben jij' is een van de voorbeelden dat Poëzie op muziek zo bijzonder is. 

 

In de zomer van 2017 is Fanuel samen met Piet van der Meer het label Lapanouse gestart, om jonge zangers en zangeressen een kans te geven in de muziek. Samen met Minke schrijft Fanuel nieuwe nummers voor hun, produceren het, brengen het uit en geven ze ook een kans om op te treden. 

 

Lapanouse heeft in samenwerking met 15 Apeldoornse artiesten ook de prachtige single 'A family again' opgenomen voor Serious Request 2017. Met deze single hebben zij geld opgehaald om ouders, kinderen en familieleden weer te herenigen die door oorlogen of rampen uit elkaar gedreven zijn. Uiteindelijk is de single op plek 67 geëindigd van meest aangevraagde song van Serious Request 2017.

 

Naast de drukke werkzaamheden voor Lapanouse, componeert Fanuel ook voor theater en films muziek. Voor de leuke kindershow 'Plaza Patatta - een fantastische verjaardag' heeft Fanuel 11 nieuwe nummers geproduceerd. 

 

Ondanks zijn jonge leeftijd laat Fanuel zich niet kennen. Zijn succesmethode is: 'hard werken, vallen en opstaan en vooral heel veel liefde voor muziek. Want wanneer jij liefde hebt voor hetgeen wat je maakt, zullen andere dat vooral ook merken. Luister goed naar personen die ouder zijn, die de ervaring hebben en leer hiervan, maar durf ook anders te denken. Want alleen dan onderscheid je je van de rest.'